Lagere energiekosten? Dit wil toch iedereen? Wij ontzorgen particulieren in het streven hun woning te verduurzamen. Wij coördineren daarbij alle gewenste uit te voeren maatregelen. Wij zijn uw aanspreekpunt voor en tijdens alle werkzaamheden.  Onze kennis en jarenlange ervaring in de bouw helpen u om de juiste keuzes te maken en een kwalitatief uitstekend duurzaam resultaat te verkrijgen.
Om lagere energiekosten te genereren zijn er verschillende maatregelen en mogelijkheden. Bovendien verbetert verduurzaming ook uw wooncomfort, zorgt voor een verbeterde uitstraling en realiseert verduurzaming ook een waardestijging van uw woning!

Goed georganiseerd

Verduurzamen van de woning is voor veel particulieren een hot item. De grote vraag is vaak hoe dit aan te pakken. Ontzorgen is begrepen worden, en dat is mensenwerk.
Samen uw wensen vertalen naar een volledig uitgewerkt plan om tot verduurzaming van uw woning te komen is ons uitgangspunt waarbij wij de gehele organisatie voor onze rekening nemen.
Vooraf kunt u zich eerst laten adviseren door bijvoorbeeld EnergieHuis Slim Wonen. Klik hier voor meer informatie daarover. Vaak zijn er ook subsidiemogelijkheden; klik hier voor meer informatie hierover.

Één verantwoordelijk aanspreekpunt

Naast het dagelijkse duurzaamheidsgedrag, zoals de lampen en de verwarming uit doen als u een ruimte verlaat, zijn er ook bouwtechnische en installatietechnische maatregelen te nemen. Om meer te weten klikt u op de thema’s hieronder welke uw interesse hebben. Hier vindt u een korte uitleg en indicatie van de mogelijkheden. Het blijft natuurlijk maatwerk. Mocht u van onze expertise vooraf al gebruik willen maken dan brengen wij deze kosten als service in mindering op de opdracht.

Wij voeren de werkzaamheden in eigen beheer uit en werken natuurlijk ook samen met specialisten in het betreffende vakgebied. Zo blijven we allemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, mogelijkheden en technieken. Uw duurzame investering is bij ons in goede handen.

verduurzamen woning

Bouw- en installatietechnische maatregelen

Voor het isoleren en verduurzamen van uw woning moeten bouw- en installatietechnische maatregelen genomen worden. Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden daarvan. Welke daarvan voor u nuttig of noodzakelijk zijn is afhankelijk van uw situatie. Wij adviseren u graag persoonlijk en op maat voor de uitvoering van uw plannen!

Voorbeelden van bouwtechnische maatregelen:

Spouwmuurisolatie is een erg slimme verbetering van uw huis: de warmte blijft in huis, u heeft een lagere energierekening en het is goed voor het milieu. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt! Spouwmuurisolatie geeft ook veel comfort. De woning houdt de warmte beter vast en de muren geven minder kou af. Bovendien zorgt deze muurisolatie ook nog voor een betere geluidsisolatie!

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 1600-15000 € 480-850 per jaar 3-18 jaar

Een dak zonder isolatie verliest veel warmte: het is waarschijnlijk een van de grootste energieverspillers in het huis. Met een goede dakisolatie bespaart u jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening en woont u bovendien ook nog comfortabeler. Dakisolatie vraagt een maatwerkoplossing om condens problemen te voorkomen.

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 1000-12000 € 400-1000 per jaar 3-15 jaar

Platte daken kunnen het beste aan de bovenkant geïsoleerd worden, want isolatie aan de onderzijde geeft namelijk een groot risico op dakrot door condens problemen.

De beste isolatie ontstaat als je bovenop het platte dak isolatieplaten laat aanbrengen, afgewerkt met waterdicht materiaal op het isolatiemateriaal. Een goed moment om dit te doen, is als de dakbedekking toch vernieuwd moet worden. Een tweede mogelijkheid is het plaatsen van drukvaste, waterbestendige isolatieplaten bovenop de dakbedekking. Om te voorkomen dat dit wegwaait, komt er dan een laag grind of tegels bovenop. Dit levert minder goede isolatie en is alleen mogelijk als de bestaande dakbedekking in goede staat is. Ook hier geldt dat het dak hoger wordt. De dakrand moet worden verhoogd als deze lager is dan 10 cm.

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 1000-6000 € 400-1000 per jaar 3-10 jaar

HR++ glas en triple (driedubbel) glas isoleert veel beter dan enkel glas of gewoon dubbel glas. De warmte blijft in uw huis en daardoor gaat uw energierekening omlaag.

Als daarnaast ook uw kozijnen aan vervanging toe zijn, kiest u dan direct ook voor nieuwe isolerende kozijnen en deuren? Deze hebben luchtkamers of een harde isolatielaag tussen de binnen- en buitenkant. Dit is niet zichtbaar maar is wel effectief! U voorkomt tocht en kou bij de ramen en heeft ook geen condens meer aan de binnenkant. Deze toepassing zorgt daarnaast ook voor een betere geluidsisolatie.

Investering BESPARING Terugverdientijd
Isolerend glas € 3400-7500 € 300-350 per jaar 10-25 jaar
Kozijnen maatwerk ca. € 20 p/m2 per jaar

De makkelijkste manier om uw begane grondvloer te isoleren, is aan de onderkant vanuit de kruipruimte. Dit is voor de meeste huizen geschikt en levert zeer goede isolatie op. Het kan als u een kruipruimte heeft die minstens 35 cm hoog is. Maar ook als er geen kruipruimte aanwezig is zijn er mogelijkheden en kan vloerisolatie toch voor warmere voeten en minder energiekosten zorgen. Deze laatste optie voeren we meestal uit in combinatie met het leggen van een nieuwe vloer. Deze kosten staan los van de duurzame investering.

Gebruikt u de zolder niet als woon-, werk- of slaapruimte én kunt u hem met een luik of deur afsluiten? Dan is het een goed idee om de vloer van de zolder te isoleren. Daarmee bespaart u evenveel als met isolatie van het schuine dak.

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 750-2800 € 200-450 per jaar 3-7 jaar

Tocht in huis is niet comfortabel: het voelt koud aan. Extra stoken helpt niet echt. Naden en kieren dichtmaken met tochtkering of ander materiaal helpt wel. Belangrijk is de zorg voor een lange levensduur van tochtdichting door gebruik van het juiste materiaal. Denkt u ook aan uw brievenbus!

Is alle tocht weg en zijn de naden en kieren dicht let dan extra op de ventilatie! Voortdurende aanvoer en afvoer van lucht in huis is noodzakelijk voor uw (goede) gezondheid!

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 250-2500 € 170-350 per jaar 2-8 jaar

Voorbeelden van installatietechnische maatregelen:

Zonnepanelen leveren stroom, zijn milieuvriendelijk, duurzaam en winstgevend! Zonlicht wordt omgezet in stroom; ook op een bewolkte dag kunnen zonnepanelen elektriciteit leveren.

Er zijn diverse manieren voor plaatsing; op het platte of schuine dak, zelfs in-dak mogelijkheden en gevelplaatsing behoren tot de mogelijkheden. Deze laatste al dan niet voorzien van een moderne print.

De opbrengst van zonnepanelen is het grootst als ze onder een ideale hoek (35 à 40 graden) op het zuiden gericht liggen. Bij ligging op het oosten of westen is de opbrengst bij deze hellingshoek ongeveer 20 procent lager en op het noorden is deze 45 procent lager. Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u geen vergunning nodig als u zich aan de regels houdt.

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 3500-7500 € 400-750 per jaar 6-10 jaar

Infrarood (IR) panelen kunnen een goede keuze zijn als bijverwarming in de woonkamer en in ruimtes die weinig gebruikt worden. IR-panelen geven stralingswarmte af die comfortabel aanvoelt, ze verwarmen uw lichaam, niet de lucht. Als u bij het IR-paneel wegloopt, is de warmte ook verdwenen.

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 1000-12000 € 20-400 per jaar n.v.t.

Zonneboilers zorgen voor warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en het zonlicht raakt nimmer op. Een huishouden met 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 180 m3 gas. In de zomer levert de zonneboiler bijna al uw warme water. In de winter lukt dit niet. Als er minder zonlicht is, zorgt uw combiketel of warmtepomp voor warm water.

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 1300-4000 € 90-270 per jaar 10-15 jaar

Voor een goede gezondheid is uw huis ventileren noodzakelijk. Vieze lucht moet het huis uit en verse, schone lucht moet het huis binnen kunnen. Dit noemen we luchtverversing. Wanneer naden en kieren gedicht zijn is deze luchtverversing niet meer vanzelfsprekend.

Lokale balansventilatie kan in een bestaand huis aangelegd worden. Dit kan al in 1 ruimte (bijvoorbeeld de woonkamer) maar ook in een paar of zelfs alle kamers. In vergelijking met natuurlijke ventilatie (via roosters en raampjes) heeft u schonere lucht en verliest u minder warmte. Van alle mechanische ventilatiesystemen veroorzaakt balansventilatie het minste warmteverlies. Dat komt doordat bij balansventilatie (bijna) altijd de binnenkomende, koude lucht wordt opgewarmd met de warme lucht die naar buiten gaat. Dat gebeurt met een warmtewisselaar, een ‘wtw-unit’ (wtw staat voor warmte-terug-winning). Met balansventilatie kunt u goed ventileren zonder veel energieverlies. Overigens kunt u met centrale balansventilatie uw huis met warme dagen ook nog zuinig koelen. U bespaart zo ook op de aanschaf- en energiekosten van een airco!

Ventilatie kost wat energie, maar het is géén verspilling. Voor uw gezondheid een plus!

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 1100-12000 n.v.t. n.v.t.

Er zijn 3 soorten warmtepompen;

Een volledig elektrische warmtepomp; deze zorgt voor de verwarming in uw huis en het warme water in de keuken en badkamer. Deze doet alles wat de cv-ketel ook doet. Deze warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van.

Een hybride warmtepomp. Deze werkt in combinatie met uw cv-ketel waarbij de cv ketel pas aanspringt bij erg koud weer. De cv-ketel zorgt voor het warme water in de keuken en badkamer.

De ventilatie-warmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht. Deze kan worden toegepast bij huizen met mechanische ventilatie. Ook deze werkt in combinatie met de cv-ketel.

Investering BESPARING Terugverdientijd
€ 2800-15000 € 200-850 per jaar 7-18 jaar

Graag zijn wij uw lokale partner in de uitvoering van het verduurzamen van uw woning.

Wij verrichten op verzoek ook onderzoek naar uw vochtproblemen en/of warmte-lek.

Heeft u last van een lekkage waarbij niet duidelijk is waar deze zich precies bevindt? Last van opstijgend of optrekkend vocht? Wij sporen lekkages op met gespecialiseerde apparatuur, hakken en breken is hierdoor niet nodig. Dankzij deze manier van lekdetectie hoeft u dus geen kosten te maken voor onnodig sloop- en herstelwerk. Ook vergoedt de verzekeraar vaak de kosten van lekdetectie! Informeer hiervoor eerst bij uw eigen verzekering.

Aanvullend kunnen we voor u dan de oplossing en reparatie verzorgen.

Warmteverlies komt vaak voor en wordt vaak lang niet opgemerkt, met alle mogelijke onnodige financiële gevolgen van dien.

Warmtedetectie kan zichtbaar maken of en waar er sprake is van een warmtelek. Door exact te weten waar de problemen zich situeren kan er voor een gerichte en best passende oplossing gekozen worden om uw energierekening verder te verlagen.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Graag zijn wij uw lokale partner in het verduurzamen van uw woning.

Hebt u een schets, foto of een ander bestand dat u wilt meezenden? Upload het dan hier. Bestanden boven 8 MB svp via Wetransfer naar ons toesturen.

Ik aanvaard het Privacy Statement